Natuurspeelplaatsen ontwikkelen  in de Lopikerwaard

Aanleg eerste natuurspeelplaats bijna van start

De plannen om een Natuurspeelplaats te realiseren in het stadspark in Montfoort naderen hun ontknoping. Naar verwachting kan de aanleg van het eerste object, een wilgenhut, dit najaar van start gaan. Hiervoor hebben we van Groen in de Buurt al een subsidie van € 1.000,- ontvangen. Op 20 mei vond een ontwerpsessie voor de Natuurspeelplaats plaats met onder andere de kinderen die eerder betrokken waren.

‘Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist’. Het Streekfonds was in dit geval de partij ‘die dat niet wist’ en volhield. Tussen idee en uitvoering lagen vier jaar. Maar de beloning is dus aanstaande. Niet alleen in de vorm van de natuurpeelplaats in het stadspark, maar ook doordat allerlei mensen in de andere Lopikerwaardgemeenten onderweg geïnspireerd zijn geraakt. Er is inmiddels ook een plan voor een natuurspeelplaats in Linschoten.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Natuurspeelplaats in de Lopikerwaard

Het begon met het samenstellen van een Ideeënboek speelnatuur in de Lopikerwaard. De Montfoortse organisatie ‘Hartjes op de fiets’ omarmde het idee en is vervolgens samen met het Streekfonds mensen enthousiast gaan maken.  Inwoners, scholen, buitenschoolse opvang en verenigingen dachten mee. Montfoort Vitaal kwam met een oplossing voor het beheer. Het plan voor de natuurspeelplaats is samengevoegd met QR-fit (beweeg)route in Montfoort. Zo kunnen jong en oud straks terecht in het stadspark Montfoort om te bewegen en spelen. 

Er is een gezamenlijk subsidieverzoek ingediend via LEADER, een Europees subsidieprogramma. Hierbij wordt subsidie vanuit de overheid verdubbeld. Het college van de gemeente Montfoort heeft een toezegging gedaan voor een financiële bijdrage € 36.000 (als LEADER aanvraag wordt toegezegd). Onder dezelfde voorwaarde heeft het hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden € 5.000,- toegezegd. Verder doet Montfoort Vitaal een bijdrage aan het totaalplan en wordt een Crowdfunding opgezet. We horen binnenkort of de subsidieaanvraag gehonoreerd wordt.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds