Ben of word jij klompenmaker?

Van oudsher werden er in de Lopikerwaarden veel klompen gemaakt. Logisch, ze zijn het ideale schoeisel voor het drassige land en goedkoop door de vele wilgen die hier groeien. Van boom tot klomp, het maken van klompen is een ambacht dat je alleen door veel te doen onder de knie krijgt.

Vroeger werd dat van meester op leerling doorgegeven. Plakken populieren- of wilgenhout op maat zagen, de buitenkant in model brengen, de binnenkant uitboren. Ze moeten natuurlijk wel prettig lopen.

Streekfonds Lopikerwaarden wil de klompenmakerij graag als immaterieel erfgoed voor onze streek behouden. We zoeken een goede plek voor de klompenmakerij in de Lopikerwaarden. In Oudewater en Lopik is al belangstelling. Alle ideeën voor permanente of tijdelijke locaties zijn welkom. Het Lopikerwaarden Streekfonds wil het project graag blijvend ondersteunen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Klompenmakerij in de Lopikerwaard

Ben jij die echte ambachtsman/vrouw of wil je graag het vak leren? En heb jij het enthousiasme om hier helemaal je eigen project van te maken? Misschien wel met innovatieve toepassingen en manieren om dit aan publiek te laten zien? Geef er helemaal je eigen draai aan.

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Een plan in grote lijnen of al helemaal uitgewerkt, we kijken uit naar je mail. steven@lopikerwaarden.nl

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds