Bloeiende Bermen een succes

Bloeiende bermen al een succes voordat het is begonnen

In juli riep het Lopikerwaarden Streekfonds op om je aan te melden voor het creëren van je eigen bloeiende berm. De reacties waren overweldigend: wat begon als een plan om 10 locaties in te zaaien, resulteerde in maar liefst 35 serieuze aanvragen. Dit toont aan hoeveel mogelijke locaties er zijn en hoeveel belangstelling er is in onze streek voor dit initiatief. De bijdrage, die voor de helft wordt gedekt door het Streekfonds en voor de andere helft door eigen bijdragen, is uitgebreid van 10 naar de 25 locaties die daadwerkelijk geschikt blijken te zijn.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Voorbeeldberm Boeiende bermen Lopikerwaard

Opmerkelijk genoeg heeft ook het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) zich bij dit project in onze streek aangesloten. Zij beheren grote stukken grond in onze omgeving, en het tijdperk van frequente bermmaaiingen lijkt voorbij te zijn. We willen bermen zien bloeien, bruisend van leven, kleur en insecten. Het Lopikerwaarden Streekfonds zet zich nu samen met de inwoners van de Lopikerwaard, gemeentes en HDSR actief in voor dit doel.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds