De klompenmakers op Waardendag 2022 Streekfonds Lopikerwaarden

De klompenmakers op onze Waardendag 2022

Donderdag 16 juni 2022 was er eindelijk weer eens een Lopikerwaarden Streekfonds Waardendag. Het Streekfonds laat op zo’n Waardendag zijn Waarden uitnodigen om eens bij te praten op een unieke locatie in de streek. Dit jaar waren wij welkom bij het Zendstation in Lopik/IJsselstein. Naast onderlingen ontmoetingen, komen lopende projecten aan bod, worden nieuwe ideeën besproken en is er vaak 1 project wat onze meeste aandacht en enthousiasme krijgt. Dit jaar was het ons project van de Klompenfabriek.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Een verwaarloosde oude klompenmachine wordt momenteel gerestaureerd door een van onze waarden (De Bruijn), die speciaal voor deze gelegenheid een deel van de machine had meegenomen.

De 2 nieuwe klompenmakers in de Lopikerwaard, Carel Doesburg (links) en Mark Bezemer (rechts) hebben zich voorgesteld en het verhaal nog levendiger gemaakt.

Het begin van de Klompenfabriek is gemaakt, maar er is nog veel te doen en uit te zoeken. Heeft u nog nuttige kennis, tijd en interesse in dit project? Neem gerust eens contact met onze projectbegeleider op steven@lopikerwaarden.nl.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds