Herinrichting Benschop: toch een beetje Natuurlijk Sturen

Herinrichting Benschop: toch een beetje Natuurlijk Sturen

De afgelopen maanden is het Benedeneind Noordzijde, de ‘smalle kant’ tussen Benschop en Polsbroekerdam helemaal op de schop gegaan. Het asfalt is verwijderd en vernieuwd. De randen aangevuld en hier en daar wordt nog gewerkt aan het herstellen van de erfuitgangen van aanwonenden. De hele weg is nu ook 30 km zone geworden. Het Streekfonds Lopikerwaarden is verheugd om te zien dat het wegdek bij de bruggen over de wetering met verschillende soorten verharding gemarkeerd worden om op die manier de snelheid van het verkeer te minderen. Dat zijn elementen die ook voorkomen in Natuurlijk Sturen.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Streekfonds Lopikerwaarden heeft de gemeente in 2020 een inspiratieboekje overhandigd waarin Natuurlijk Sturen als oplossing wordt aangedragen om het verkeer op wegen in het buitengebied veiliger te maken. Niet met borden, paaltjes en drempels, maar met landschapselementen als hekjes, struiken en verschillende soorten en kleuren verharding van wegen. Het gaat om visuele elementen waardoor automobilisten onbewust rustiger rijden, is al in andere gebieden gebleken. De gemeente vond het invoeren van Natuurlijk Sturen te kostbaar, maar heeft toch een aantal elementen ervan doorgevoerd in Benschop en Lopik. Daar zien wij graag meer van.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds