Stichting Klomperij het Zonnetje in de Lopikerwaard

Klompenambacht Herleeft: Stichting Klomperij het Zonnetje in de Lopikerwaard

Op 18 augustus 2023 kreeg de Lopikerwaard een nieuwe toevoeging aan haar rijke geschiedenis: de oprichting van de Stichting Klomperij het Zonnetje. Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door Carel Doesburg en Mark Bezemer, beiden klompenmakers in spe, en Ester van den Heuvel, die als bestuurslid betrokken is.

Deze ontwikkeling brengt ons een stap dichter bij het herintroduceren van een prachtig ambacht in onze streek. Het voornaamste doel van de stichting is om een verloren stukje streekgeschiedenis nieuw leven in te blazen, het ambacht te laten herleven, en natuurlijk om authentieke streekklompen te produceren.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Klompenmakers Lopikerwaard in de leer

Hoewel deze mijlpaal veelbelovend is, zijn er nog enkele hobbels te nemen. De lokale gemeentes zijn enthousiast, maar de benodigde vergunningen voor de beoogde locatie zijn nog niet definitief goedgekeurd. Bovendien hebben we financiële ondersteuning nodig om meer dan alleen de oude machines te kunnen gebruiken. We roepen daarom op om 'Vriend van de Klomperij' te worden, wat kan via onze projectpagina. Bovendien verwelkomen we graag extra kennis over klompen uit onze streek. Als u op andere manieren betrokken wilt raken bij onze stichting, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Samen kunnen we dit oude ambacht nieuw leven inblazen en een belangrijk stukje erfgoed van de Lopikerwaard behouden. Laten we de klompenmakerij weer laten floreren en onze rijke geschiedenis vieren.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds