Natuurspeelplaats Montfoort

Natuurspeelplaats Montfoort bijna open

In mei kunnen kinderen in het stadspark van Montfoort naar hartenlust spelen in de nieuwe natuurspeelplaats, met allerlei speeltoestellen van natuurlijke materialen. Fons Vermeij van De Broedkorf in Oudewater heeft van wilgentenen een poort en schuilhutten gemaakt rond de toren van het ‘fort’. Voor de naam van de speeltuin gaat Paul Ruiter van Lopikerwaarden Streekfonds bij de groepen 5 en 6 van de Montfoortse scholen langs. Kinderen kunnen de naam voor de speelplaats bedenken; het bestuur van de Vakantie Opvang Montfoort (VOM) kiest als jury de leukste naam uit. 

Bij het project van de Natuurspeelplaats zijn zoveel mogelijk lokale organisaties en bedrijven betrokken. John van Echtelt, coördinator van Montfoort Vitaal, is actief bij betrokken bij de plannen, ook in Linschoten is hij bezig met een natuurspeelplaats, die binnenkort klaar is. Hartjes op de fiets hebben ook heel wat voorwerk gedaan om dit te realiseren. Yuverta, school voor voortgezet onderwijs in Montfoort, ontwerpt het naambord dat tijdens de officiële opening onthuld wordt en TEBI levert de keien voor in de speeltuin.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Natuurspeelplaats in de Lopikerwaard

Na jaren van overleg komen de natuurspeelplaatsen er nu toch echt. Al in 2017 liet Lopikerwaarden Streekfonds onderzoek doen naar buiten spelen. Uit dat onderzoek bleek dat kinderen steeds minder buiten spelen, steeds dichter bij huis blijven, vaak vastgeplakt aan schermen. Terwijl het voor de ontwikkeling van het kind juist goed is om buiten te zijn, vies te worden. Natuurspeelplaatsen zijn een populair middel om kinderen naar buiten te krijgen. Het zijn plaatsen waar ze kunnen klimmen, klauteren, hun fantasie de vrije loop laten. 

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds