Bouw Natuurspeelplaats Montfoort van start

Natuurspeelplaats Montfoort in aanleg

Het is zover, de aanleg van de enige authentieke Natuurspeelplaats van Montfoort is van start gegaan! Met de stralende zon aan de hemel en de lente in aantocht, wordt het tijd dat de speelplaats transformeert tot een prachtig paradijs. Binnenkort kunnen we genieten van het buitenleven en heerlijk spelen in deze speeltuin van natuurlijke schoonheid.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Natuurspeelplaats Montfoort

Na uitgebreide en levendige discussies zijn eindelijk de langverwachte natuurspeelplaatsen tot stand gekomen. Het jaar 2017 markeerde een belangrijk moment, toen het Lopikerwaarden Streekfonds een diepgaand onderzoek uitvoerde naar het buitenspelen. De bevindingen wezen op een zorgwekkende trend waarbij kinderen steeds minder de buitenlucht opzoeken, zich steeds meer in de nabijheid van hun huis nestelen en vaak gekluisterd zitten aan schermen. Het belang van buitenspelen en het op een speelse wijze vies worden als essentiële bouwstenen voor de ontwikkeling van kinderen werd benadrukt.

Natuurspeelplaatsen dienen als aantrekkelijke lokmiddelen om kinderen naar buiten te lokken en te laten genieten. Hier krijgen ze de ruimte om te klimmen, klauteren en hun creativiteit de vrije loop te laten. De naamgeving van de speeltuin werd een interactief avontuur, waarbij Paul Ruiter van het Lopikerwaarden Streekfonds de groepen 5 en 6 van de Montfoortse scholen bezocht. De kinderen mochten hun verbeelding de vrije loop laten en een naam bedenken voor de speelplaats, waarbij het bestuur van de Vakantie Opvang Montfoort (VOM) straks als jury de meest originele naam zal kiezen.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds