Opening Natuurspeeltuin Montfoort 2024

Opening van Natuurspeeltuin 'Fort de Lopikerwaarden' in Montfoort

Op 1 juli 2024 werd de nieuwe natuurspeeltuin 'Fort de Lopikerwaarden' in het stadspark van Montfoort feestelijk geopend. Wethouder AnneMarie van de Poll had de eer om, samen met groep 6 van de Heeswijkschool, de speeltuin officieel te openen en de nieuwe naam te onthullen.

De naam 'Fort de Lopikerwaarden' werd bedacht door Isa, Maya en Emma, drie vriendinnen uit groep 6. Hun inzending werd gekozen uit vele creatieve namen van verschillende basisscholen in Montfoort. De VOM, organisator van de Vakantieweek in Montfoort, trad op als jury en maakte de uiteindelijke keuze.

De speeltuin is een samenwerking tussen Streekfonds Lopikerwaarden en Montfoort Vitaal. Paul Ruiter van het Streekfonds bezocht verschillende scholen om kinderen te betrekken bij het project. De speeltuin kwam tot stand na zes jaar van planning en inspanning, mede dankzij de steun van de fietsgroep Hartjes op de fiets en de integratie met de QR-fit route door Montfoort Vitaal, die ook het onderhoud op zich neemt.

Tijdens de feestelijke opening werd een tijdelijk naambord onthuld door de meisjes die de naam hadden bedacht. Paul Ruiter kondigde aan dat hun namen vereeuwigd zullen worden op het permanente bord dat binnenkort geplaatst zal worden.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Natuurspeeltuin Montfoort 2024

Direct na de opening stormden de kinderen enthousiast de speeltuin in om de nieuwe toestellen en natuurlijke speelelementen te ontdekken. De natuurspeeltuin biedt een veilige en inspirerende omgeving waar kinderen kunnen klimmen, schuilen en spelen met water en zand. 'Fort de Lopikerwaarden' belooft een favoriete plek te worden voor kinderen en gezinnen in Montfoort.

De nieuwe speeltuin is een waardevolle toevoeging aan het stadspark en een fantastische plek waar kinderen spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds