Bloeinende bermen op rotondes

Praktijknetwerk bloeiende bermen

De bloeiende rotondes van het Streekfonds in IJsselstein, Lopik en Oudewater zijn spraakmakend en worden al gekopieerd. In de Lopikerwaard is nu een praktijknetwerk ‘bloeiende bermen’, waar particulieren en gemeenten en provincie elkaars ervaringen delen. Zo krijgen we het bloem- en insectenrijke beheer steeds beter in de vingers.

Sommige mensen vinden de rotondes niet strak gemaaid en dat klopt. Regeren is vooruitzien; we hadden al vroeg door dat je bloemen moet laten staan om ruimte aan insecten te geven. Daarom heeft (onze Waard) Verhart jarenlang strak en stevig gemaaid en afgevoerd. Dat levert binnen enkele jaren veel bloemen op. Nu doet een hovenier (Waard) Eikelenboom Groenprojecten het fijnere werk van soortenbeheer. In Oudewater doet (onze Waard) Brand dat. 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Insectenprojecten schieten als paddenstoelen uit de grond nu doorgedrongen is hoe belangrijk die zijn. Dat betekent dat iedereen zal wennen aan niet overal strak gemaaide bermen. Maar goed: meer bloemen is meer kleur, meer insecten is meer vogels en meer vogels klinkt als muziek in de oren. Zo zorgen we voor uw en onze leefomgeving.  

Meer weten over het Praktijknetwerk? Neem contact op met de Polderprof via polderprof.nl

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds