Rotondes stoppen

De afgelopene zes jaar heeft Lopikerwaarden Streekfonds 6 rotondes in IJsselstein (4), Lopik (1) en Oudewater (1) beheerd om natuurlijke, inheemse kruiden te kunnen ontwikkelen. We hebben er geregeld over gepubliceerd en zowel lof als kritiek gehad. Lof als het mooi bloeide en bijvoorbeeld vol met margrieten of knoopkruid stond. Maar ook kritiek omdat mensen het rommelig vonden als na het uitbloeien veel delen bleven staan. Dat is goed voor de insecten, want die overleven de winter in hogere stengels of een ongestoorde bodem. De kritiek was prima, we hebben immers te maken met mindset: wat is mooi, waarvoor dient het? We zien dat veel overheden en privépersonen deze slag nu ook maken en vaker iets laten staan. Niet alles hoeft altijd netjes en kort, daardoor gaan (te) veel beestjes kapot.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Wij wilden spiegelen en denken dat onze spiegel zijn tijd gehad heeft. En we hebben veel geleerd over kruidenrijk beheer. Hoe het verder zal gaan met de rotondes is nog niet duidelijk. Misschien blijven ze wel zoals ze nu zijn, maar dan zal het beheer elders komen te liggen.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds