Streekmuseum in de Lopikerwaard

Streekmusem Lopikerwaard

Het Streekfonds Lopikerwaarden vindt graag het wiel uit. Maar hierbij even niet. Nu willen wij een bijzondere collectie historische gereedschappen van het boerenerf in de streek houden. Op een boerderij in ons gebied verzamelde een streekgenoot honderden bijzondere gereedschappen, wagens en machines voor de oogst en verwerking. De familie van deze streekgenoot wil de schuren opruimen en de collectie van de hand doen. Op waardevolle gereedschappen van het boerenerf heeft het Streekfonds nu een bod gedaan en we zoeken streekfans die willen helpen deze collectie aan te schaffen en een nieuwe plek te geven in de Lopikerwaard.

Trekkar met melkbussen, boezemschop, vorkjesschudder, kapschop, weikuip, gierpuls, schoef, kaasbrik, hooi-grijper, oorshout, schouw, dommekracht, antizuiger, teems, tentwagen en ijszaag zijn onderdelen van de collectie. Er zit doeltreffende techniek bij die 75 tot 100 jaar terug in de tijd gaat. Veel mensen herkennen deze gereedschappen nog. Extra bijzonder in het geheel is een oude brandweerkar. Ook hebben we ons oog laten vallen op gereedschappen van de oude timmermanswerkplaats. 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Brandweerunit streekmuseum Lopikerwaarden

De collectie ziet er goed uit en kost € 12.000. Een mooie uitdaging dus om deze collectie weer ‘levend’ in de streek te krijgen. We zoeken medestanders in de Lopikerwaard om de collectie aan te kopen en uiteindelijk een nieuwe plek te geven in de streek. Bijdragen in geld, locatie of een haalbaar idee zijn nodig om het behoud op langere termijn mogelijk te maken.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds