Voedselbos Duurzaam Lopikerwaard

Voedselbos Duurzaam Lopikerwaard – samenwerking beloond

Lopikerwaarden Streekfonds is verheugd dat het gelukt is om de plannen voor een voedselbos in de Lopikerwaard van de grond te krijgen. In de beginfase heeft het streekfonds vooral met kennis en kunde bijgedragen aan dit resultaat. Onze projectmanager Klaas-Hemke van Meekeren heeft in een eerste bijeenkomst van de groep veel informatie over het hoe, wat en waarom van voedselbossen gedeeld. Dit bleek voor veel leden van de vrijwilligersgroep van Duurzaam Lopikerwaard een eye-opener. Hun enthousiasme werd daarmee aangevuld met handvatten om echt aan de slag te gaan en ook om voorbeelden te bezoeken. Doen, kijken, voelen, was wat Klaas-Hemke hen op het hart heeft gedrukt. Ook heeft hij nog actief meegezocht naar geschikte locaties.

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Inmiddels heeft landelijk adviesbureau ICS een stuk fruitboomgaard van 2,9 hectare tussen de Lekdijk-West en de N210 in Lopik gekocht om er samen met Duurzaam Lopikerwaard een voedselbos te ontwikkelen. ICS doet dit in het kader van haar ideologische doelstelling om haar ecologische voetafdruk te compenseren. Meer informatie over het voedselbos is te vinden op de website van Duurzaam Lopikwaard. Iedereen die het leuk vindt om mee te werken, kan zich daar aanmelden. Lopikerwaarden Streekfonds zal uiteraard de ontwikkeling en de resultaten van het project met belangstelling blijven volgen.

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds