Voorbeeldberm Boeiende bermen Lopikerwaard

Voorbeeldberm Bloeiende Bermen

De Lopikerwaard heeft veel bermen die nog niet bloemrijk zijn. Veel inwoners zouden dit graag anders zien. Ze hebben een berm in de buurt, voor hun huis, of in de straat die ze zelf zouden willen inzaaien en beheren. Helaas weet men soms niet waar ze moeten beginnen, of hoe ze het moeten aanpakken. Het Streekfonds helpt hierbij graag een handje.  

Met het “Bloemrijke Bermen” project ondersteunt het Streekfonds inwoners en waarden met informatie en de middelen om te kunnen starten.

Dit najaar hebben we de eerste voorbeeldberm ingezaaid, welke in het voorjaar van 2023 zal beginnen met bloeien. Vanaf dit moment gaan we starten met de verdere bekendmaking van het project. 

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

Proefberm Boeiende bermen Lopikerwaard

In de zomer van 2023 worden bijeenkomsten georganiseerd. Voor deze bijeenkomsten worden o.a. deelnemende inwoners, waarden en gemeentes uitgenodigd. Tijdens de bijeenkomsten wordt er meer verteld over het project en krijgen deelnemers een cursus inzaaien en beheer. De cursus wordt in het veld gegeven, zodat er in de praktijk gekeken kan worden naar de mogelijkheden. Daarnaast is er hier ruimte om vragen te stellen. 

Aan het eind van de zomer zullen dan de bermen van deelnemers ingezaaid worden. Het Streekfonds levert hierbij ook “Hier niet maaien”-bordjes. 

We kijken uit naar vele bloemrijke bermen in de Lopikerwaard!

Contact gegevens

Lopikerwaarden Streekfonds
Hofplein 12
3417 JN Montfoort

06 - 54218341

streekfonds@lopikerwaarden.nl

Rek. nr. NL46 RABO 0124 4996 00

KvK 52696731

Berichtje sturen
Wilt u helpen?

Al onze projecten met een glimlach komen tot stand door samenwerkingen en eigenaarschap. Daar kunnen wij per project alle soorten hulp bij gebruiken. Dat kan door kennisdeling, donatie of misschien zelfs actieve inzet.

Doet u mee?

Copyright 2022 - Lopikerwaarden Streekfonds