Natuurlijk Sturen? Ja natuurlijk!

Werkgroep Veilig Benedeneind en Streekfonds Lopikerwaarden hebben de handen ineen geslagen om het Benedeneind in Benschop veiliger te maken. Vrijwel iedereen is het erover eens dat er (te) hard wordt gereden. Ook is vrijwel iedereen het erover eens dat borden, drempels en versmallingen irritaties opleveren en schade aan huizen veroorzaken. Wat dan te doen? 

 

Op 20 november 2019 kwamen tegen de 100 bewoners in Dorpshuis XXL in Benschop bijeen om zich te laten informeren over Natuurlijk Sturen als mogelijke oplossing. Natuurlijk Sturen combineert verschillende disciplines, onder andere psychologie, verkeerskunde, landschapsontwerp. Hoe verwerkt het bestuurdersbrein wat hij ziet? Wat is de invloed van de vorm en techniek van de weg? En van beplanting, bomen, struiken en bloemen? 

 

Na een presentatie met voorbeelden volgde een levendige discussie, die begon met zorgen en de nodige kritische vragen. Nadat deze uitgebreid en naar tevredenheid waren beantwoord, werden de aanwezigen steeds enthousiaster. De reacties op het eind: ‘We denken dat het kan werken; Het is de beste optie; Laten we het vooral een kans geven.’ De werkgroep en Streekfonds Lopikerwaarden gaan dan ook met de gemeente in overleg. Wordt zeker vervolgd dus. Lees hier meer over Natuurlijk Sturen (https://www.lopikerwaarden.nl/pg-31349-7-122870/pagina/natuurlijk_sturen.html).

 

In bijgaande folder (/content/31349/download/clnt/91369_Folder-Natuurlijk-Sturen-04LR.pdf) krijgt u een indruk van Natuurlijk Sturen.

Natuurlijk-Sturen Natuurlijk-Sturen